Ekonomi

Sütaş’ın entegre iş modeline ‘Sürdürülebilir’ ödülü

BURSA (İGFA) – Sürdürülebilirlik alanının en prestijli ödüllerinden biri olan ve Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu yıl 10’uncusu verilen Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin kazananları düzenlenen törenle açıklandı. Süt hayvancılığında uzmanlaşıp büyürken “Çiftlikten Sofraya” entegre iş modelini benimseyen Sütaş, “tedarik zinciri yönetimi” kategorisinde Sürdürülebilir İş Ödülü’ne layık görüldü.

Ekonomik, sosyal ve çevresel konularda başarılı olan sürdürülebilir iş modellerinin ödüllendirilmesini ve geniş kitlelerle paylaşılmasını amaçlayan Sürdürülebilir İş Ödülleri töreni, 17 Ekim Salı akşamı İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende; Ödüller, enerji, atık, su ve tedarik zinciri yönetiminden sürdürülebilir inovasyona, kadınların güçlendirilmesinden güçlü toplumsal kalkınmaya kadar 16 farklı kategoride verildi.

“Çiftlikten sofraya İŞ MODELİ, TEDARİK GÜVENCESİ SAĞLIYOR”

48 yıldır sadece süt hayvancılığına odaklanan Sütaş, doğal lezzetlerini garanti eden, döngüselliği esas alan ve kullandığı doğal kaynakları geri dönüştürebilen “Çiftlikten Sofraya” iş modeliyle tedarik zinciri yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü. .

“Tarladan Sofraya” iş modelinin ödüle layık görülmesinden büyük gurur duyduklarını belirten Sütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Lideri Yılmaz, “Bu işle faaliyet gösteren dört entegre tesisimizle Türkiye’nin her yerindeyiz. İneklerin beslendiği yemden, süt ve süt ürünlerinin sofralara ulaşmasına kadar tüm süreci tam tedarik zinciri entegrasyonuyla yönetmemizi sağlayan “Çiftlikten Sofraya” iş modelimiz ile çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik ve döngüselliği temel alan bu yaklaşım aynı zamanda tüketicilerimizin doğallık ve güvenli gıda beklentilerini de en uygun şekilde karşılamamıza olanak sağlıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu