Haber

Bursa İnegöl 2. Ziraat Kütüphanesi açıldı

BURSA (İGFA) – Tarımda İnegöl Modeli kapsamında Türkiye’ye örnek çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, 2021 yılında Türkiye’de bir ilk olan bir yeniliği daha kente kazandırdı. Tarımda yeni çalışmalar ve kaliteli üretim hedeflenirken, bir yandan da çiftçinin gelişimine ve yeniliklere ayak uydurmaya yönelik adımlar kapsamında Türkiye’nin ve İnegöl’ün ilk Tarım Kitapevi Hamamlı İlçesi’nde kuruldu. Bilgi ve tecrübenin pekiştirildiği Tarım Kitapçılarının ikincisi bugün Çeltikçi Mahallesi’nde hizmete açıldı.

400’e yakın tarım kitabının yanı sıra kenti tanıtan yayınların da yer aldığı Ziraat Kütüphanesi, mahalle sakinleri tarafından büyük beğeni topladı. Özellikle gençler klasik sistemlerle tarımın yanı sıra üretime de bilimsel verilerin katkı sağlayacağı görüşünde.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle Çeltikçi Ziraat Kütüphanesini ziyaret etti.

Başkan Taban, “Bugün şehrimizin değerli kırsal mahallelerinden Çeltikçi’deyiz. Çiftçilerimiz için oluşturduğumuz Ziraat Kütüphanemizin açılışı için buradayız. Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Yeni bir yüzyıla başladık. Burada yeni hedeflerimiz var. İnşallah Türkiye Yüzyılında geleceğe dair çok daha güzel umutlarımız var. Bunun için eğitimden, okumaktan ve öğrenmekten vazgeçmemeliyiz. Özellikle tarım bölgelerimizde kahvehanelerimizin bir köşesinde farkındalık yaratabilecek faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Burada tarım ve hayvancılıkla uğraşan halkımızın bir referans kitabının olması ve bundan faydalanmaya çalışması gerektiği düşüncesiyle Tarım Kitapçılarımızı oluşturuyoruz. Bunlardan ilkini Hamamlı İlçemizde hayata geçirdik. “Şehrimizin ikinci Ziraat Kütüphanesini burada kurduk” dedi.

Tarım Kitapçılarının sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü kaydeden Lider Taban, “İlçe Ziraat Odası, Ziraat Odası, Halk Eğitim Merkezi gibi kurumlarımız da ilimizde tarımın ve çiftçiliğin gelişmesi için çalışıyor. Burada, İnegöl Belediyesi olarak ilimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan mahallelerde yapılan çalışmalara da destek veriyoruz.Daha kaliteli üretim ve daha kaliteli üretim için Tarım Kitapçılarının sayısını artırmak istiyoruz.Kitabevimizde 400 civarında yayın bulunmaktadır. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız merak ettikleri konuları inceleyerek, yeni teknikler öğrenerek kendilerine yeni bir vizyon oluşturabilecekler. Daha uygun bir tarım ve hayvancılık yapma fırsatını değerlendirmeliler.” Güzel günlerde kullanılmasını dilerim. İnşallah hem yetişkin çiftçilerimiz hem de genç çiftçilerimiz bundan faydalanır” dedi.

BİLMEDİKLERİMİZİ OKUYARAK ÖĞRENİYORUZ

Mahalle sakinlerinden Osman İpek, “70 yıldır bu köyde çiftçilik yapıyorum. Burada verilen hizmeti de beğendik. Okuyoruz, bilmediklerimizi öğreniyoruz, yanlış bildiklerimizi düzeltiyoruz. “Bunu yapan kişiden Allah razı olsun” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Salih Güleç ise şunları söyledi: “Çeltikçi köyünde çiftçi olarak çalışıyorum. Köyümüz İnegöl tarımında üretim ve pazarlamada önde gelen köylerden biridir. Bunu nasıl başardık derseniz büyüklerimizden aldığımız tecrübeyle ve kendi aramızda fikir alışverişinde bulunarak başardık. Bundan sonra Ziraat Kütüphanesinden de faydalanacağız. Ülke tarımına katkı sağlamaya çalışacağız. “Kitapevinin bizlere kazandırılmasında emeği geçen Belediye Başkanımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu